Poollicht

Deze pagina is speciaal gewijd aan dit prachtige natuurverschijnsel en bevat in chronologische volgorde de momenten dat ik dit fenomeen heb vast kunnen (én mogen) leggen. Het is een kwestie van geluk en op het juiste moment op de juiste plaats zijn!

Augustus 2011

Ondanks de heftige mist in de nacht van 5-6 augustus 2011 toch nog een gaatje in de bewolking gevonden achter Burgum aan de Monnikenweg. Met het blote oog was het redelijk zichtbaar en op de foto’s duidelijk. In 20 minuten tijd trok het helemaal dicht waardoor er vrij snel niets meer te waarnemen viel.

Poollicht2011

Juli 2012

Foto’s genomen vanaf de zeedijk/pier bij Holwerd in de nacht van 15-16 juli 2012 tussen 1:30 en 2:00.
bedankt René uit Dokkum voor het praatje, ik ben je nummer kwijt anders had ik je nog eens gebeld:-)

Poollicht2012

September 2014

Deze foto’s zijn genomen in de avond en nacht van 11 september 2014 tussen 22:30 en 0:00 aan de noordkust tussen Holwerd en Wierum. Dit betreft fotografisch poollicht, met het blote oog eigenlijk niet goed te zien, de maan verstoorde het licht. Doch met goed gezelschap dit fenomeen weten vast te leggen, erg gezellig gehad!

Poollicht2014

 

Maart 2015

Vanaf de dijk bij Lauwersoog, 17 maart 2015. Tussen zonsondergang en middernacht af en aan duidelijk waarneembare beweging en zichtbaar groen met het blote oog, een geweldige avond die ik niet snel ga vergeten. De koude tenen waren bijzaak 🙂

Poollicht2015

 

One thought on “Poollicht

 1. Hallo Peter,

  Uw naam kom ik vaak tegen bij prachtige foto’s van het noorderlicht.
  Zelf mis ik iedere keer de meldingen, terwijl ik wel in het noorden (Eemshaven) woon.
  Misschien weet u een site waar ik mijn mailadres kan aanmelden om bericht te ontvangen wanneer er kans is op noorderlicht? (en telefoon actie zal niet mogelijk zijn verwacht ik) zodat ik het volgende keer wel kan zien! (hopelijk!)

  Ik hoor heel graag.

  Groet,
  Anthea van Os

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vul de tekens in *