Wie is Peter

Welkom op mijn eigenste hoekje van het internet, hier kun je de mooiste foto’s van mijn hobby bekijken.

Van jongs af aan ben ik zeer onder de indruk van de trukendoos van moeder natuur. Ik stond als kind altijd samen met mijn moeder gebiologeerd naar het onweer te staren terwijl iedereen met vingers richting voorhoofd wijzend al lang binnen stond. Vooral bliksem spreekt altijd erg aan, het is nooit hetzelfde. Sinds 2003 ben ik daardoor actief met bliksemfotografie.

Vanaf de 90er jaren tot nu heb ik diverse (compact)camera’s gehad, met veel plezier. Totdat ik eens een Nikon spiegelreflex in mijn handen kreeg gedrukt, wat was dat een supertoestel. Alleen was dat wel flink sparen want er waren in die tijd nog geen echt betaalbare digitale exemplaren. De keuze viel toen op een goede compactcamera echter bleef het wel in mijn achterhoofd spelen. In 2003 heb ik na het inwinnen van info door het lezen van reviews mijn allereerste digitale spiegelreflex kunnen veroorloven, de Canon EOS D60. Inmiddels gedateerd maar nog steeds een fijne machine.

De overvloed aan instellingen en aspecten waren natuurlijk eerst moeilijk in de vingers te krijgen. Op diverse websites en via fotografieboeken heb ik informatie ingewonnen over (bliksem)fotografie. Hoewel de instellingen nooit hetzelfde zijn heb ik door de jaren heen een balans kunnen vinden en mezelf aangeleerd blindelings de camera te kunnen bedienen. Inmiddels zijn de eerste prijzen een feit!

Ook beleef ik veel plezier aan een mooi licht- of lijnenspel, natuurmomenten, sterrenhemels, wilde dieren maar zeker ook portretten of de heilige koe!

En kom je mij in het wild tegen, zeg eens hallo!

Regelmatig stuur ik een foto in voor het weerbericht van RTL4, het kan dus zo zijn dat er na onweer of bijzondere weersverschijnselen een foto van ondergetekende op uw tv voorbij komt!

info